## GOVERNMENT NOTICES • GOEWERMENTSKENNISGEWINGS

#### DEPARTMENT OF AGRICULTURE, LAND REFORM AND RURAL DEVELOPMENT

NO. 5416 10 October 2024

# DEEDS REGISTRIES ACT, 1937 (ACT NO. 47 OF 1937): AMENDMENT OF NAMES OF THE DEEDS REGISTRIES

- I, Mzwanele Nyhontso, Minister of Land Reform and Rural Development, under section 1(1)(a)(iii) of the Deeds Registries Act, 1937 (Act No. 47 of 1937), hereby: -
- (a) withdraw with effect from the date of publication hereof, any notice published or deemed to be published under section 1(1)(a)(iii) of the said Act in respect of the existing names of the deeds registries listed in Schedule 1 hereto;
- (b) simultaneously renaming the deeds registries as set out in Schedule 2 hereto.

MR MZWANELE NYHONTSO

MINISTER OF LAND REFORM AND RURAL DEVELOPMENT

19/9/2024

## **SCHEDULE 1**

Existing name of deeds registry	Seat of office
Deeds registry: Pretoria	Pretoria
Deeds registry: Johannesburg	Johannesburg
Deeds registry: Pietermaritzburg	Pietermaritzburg
Deeds registry: Umtata	Mthatha
Deeds registry: King William's Town	Qonce
Deeds registry: Cape Town	Cape Town
Deeds registry: Kimberley	Kimberley
Deeds registry: Bloemfontein	Bloemfontein
Deeds registry: Vryburg	Vryburg
Deeds registry: Nelspruit	Mbombela
Deeds registry: Polokwane	Polokwane

#### **SCHEDULE 2**

Existing name of deeds registry	New name of deeds registry	Seat of office
Deeds registry: Pretoria	North Gauteng Deeds Registry	Pretoria
Deeds registry: Johannesburg	South Gauteng Deeds Registry	Johannesburg
Deeds registry: Pietermaritzburg	KwaZulu Natal Deeds Registry	Pietermaritzburg
Deeds registry: Umtata	Eastern Cape Deeds Registry: Mthatha	Mthatha
Deeds registry: King William's Town	Eastern Cape Deeds Registry: Qonce	Qonce
Deeds registry: Cape Town	Western Cape Deeds Registry	Cape Town
Deeds registry: Kimberley	Northern Cape Deeds Registry	Kimberley

Deeds registry: Bloemfontein	Free State Deeds Registry	Bloemfontein
Deeds registry: Vryburg	North West Deeds Registry: Vryburg	Vryburg
Deeds registry: Nelspruit	Mpumalanga Deeds Registry	Mbombela
Deeds registry: Polokwane	Limpopo Deeds Registry	Polokwane

#### DEPARTEMENT VAN LANDBOU, GRONDHERVORMING EN LANDELIKE ONTWIKKELING

NO. 5416 10 Oktober 2024

# REGISTRASIE VAN AKTES WET, 1937 (WET NO. 47 VAN 1937): WYSIGING VAN NAME VAN REGISTRASIEKANTORE

Ek, Mzwanele Nyhontso, Minister van Landelike Ontwikkeling en Grondhervorgming, kragtens artikel 1(1)(a)(iii) van die Registrasie van Aktes Wet, 1937 (Wet No. 47 van 1937): -

- (a) herroep met ingang van die datum van publikasie hiervan, enige kennisgewing gepubliseer of geag gepubliseer te wees onder artikel 1(1)(a)(iii) van gemelde Wet, ten opsigte van die bestaande name van die registrasiekantore gelys in Bylae 1 hiervan;
- (b) hemoem gelyktydig die registrasiekantore soos uiteengesit in Bylae 2 hiervan.

MNR MZWANELE NYHONTSO

MINISTER VAN LANDELIKE ONTWIKKELING EN GRONDHERVORMING

19/9/2024

### **BYLAE 1**

Bestaande naam van registrasiekantoor	Setel van kantoor
Registrasiekantoor: Pretoria	Pretoria
Registrasiekantoor: Johannesburg	Johannesburg
Registrasiekantoor: Pietermaritzburg	Pietermaritzburg
Registrasiekantoor: Umtata	Mthatha
Registrasiekantoor: King William's Town	Qonce
Registrasiekantoor: Kaapstad	Kaapstad
Registrasiekantoor: Kimberley	Kimberley
Registrasiekantoor: Bloemfontein	Bloemfontein
Registrasiekantoor: Vryburg	Vryburg
Registrasiekantoor: Nelspruit	Mbombela
Registrasiekantoor: Polokwane	Polokwane

### **BYLAE 2**

Bestaande naam van registrasiekantoor	Nuwe naam van registrasiekantoor	Setel van kantoor
Registrasiekantoor: Pretoria	Noord Gauteng Registrasiekantoor	Pretoria
Registrasiekantoor: Johannesburg	Suid Gauteng Registrasiekantoor	Johannesburg
Registrasiekantoor: Pietermaritzburg	KwaZulu Natal Registrasiekantoor	Pietermaritzburg
Registrasiekantoor: Umtata	Oos Kaap Registrasiekantoor: Mthatha	Mthatha
Registrasiekantoor: King William's Town	Oos Kaap Registrasiekantoor: Qonce	Qonce
Registrasiekantoor: Kaapstad	Wes Kaap Registrasiekantoor	Kaapstad

Registrasiekantoor: Kimberley	Noord Kaap Registrasiekantoor	Kimberley
Registrasiekantoor: Bloemfontein	Vrystaat Registrasiekantoor	Bloemfontein
Registrasiekantoor: Vryburg	Noord Wes Registrasiekantoor: Vryburg	Vryburg
Registrasiekantoor: Nelspruit	Mpumalanga Registrasiekantoor	Mbombela
Registrasiekantoor: Polokwane	Limpopo Registrasiekantoor	Polokwane