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GOVERNMENT NOTICES 
GOEWERMENTSKENNISGEWINGS I 

SOUTH  AFRICAN  MARITIME  SAFETY  AUTHORITY 
SUID-AFRIKAANSE  MARlTlEME  VElLlGHElDSOWERHElD 

No. 1196 15 October 2004 

~ M X f A N T  SHIPPING ACT', 1951 (ACT No.  57 OF 1951) 

MERCHANT SHIPPING  (TRAIMNG AND CERTIFICATION) (AMEND- 
REGULATIONS, 2004 

The  Minister  of Transport  has,  under  section 356 of the  Merchant Shipping Act,  1951 
(Act No, 57 of  195 l), made the regulations m the Schedule. 

SCHEDULE 

Title  and  commencement 

1. These  regulations are called  #e  Merchant  Shipping  (Training  and  Certification) 
(Amendment) Regulations, 2004, and come into operation  upon  publication in the Gazette. 

Interpretation 

2. In these regulations  "the  Regulations"  means  the  Merchant  Shipping  (Training  and 
Certification)  Regulations, 1999, published  by  Government  Notice No. R. 1547  of  30  December 
1999, as amended. 

Amendment of regulation 2 of Regulations 

3. Regulation 2 of the  Regulations is amended by- 

(a)  the  insertion in subregulation  (3)(d)  after  subparagraph  (iii) of the  following  subparagraph: 

"(iiiA) endorsed master of a ship of less #an  3000 GT on unlimited  voyages 
(managemenf level);"; and 

(b) by the substitution  in  subregulation (3 ) ( f )  for  subparagraph (i) of the following 
subparagraph: 

"(i) chief mate/officer in charge of a navigational  watch  on ships of less than 500 
GT on  near-coastal  voyages (operutional level);". 

Insertion of regulation 30A in Regulations 

4. The  following  regulation is inserted in the  Regulations  after  regulation 30: 

"Endorsement  as  master of ship of less than 3000 GT on  unlimited  voyages 

30A. A candidate for the endorsement as master of a ship of less than 3000 GT on 
unlimited  voyages shall have- 

(a) completed- 
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(i) at least 36 months approved  sea  service as an officer in charge of a 
navigational  watch on ships of 500 GT or more on unlimited  voyages  while 
holding, as a minimum, a certificate of competency as  deck officer; or 

(ii) at least 12 months  approved  sea  service as chief mate of a ship of 500 GT or 
more  on  unlimited  voyages  while  holding, as a minimum, a  certificate of 
competency, or an  endorsement, as chief  mate; 

(b) passed the theoretical  examination  contemplated  in  regulation 32@) at an accredited 
institution  and have successfully  completed training; and 

(c) been  assessed at level 3.". 

Amendment of regulation 31 of Regulations 

5.  Regulation 31 of the Regulations is amended by the substitution for the words 
preceding paragraph (a) of the following words: 

"A candidate for the certificate of competency as chief  mate  shall have--". 

Insertion of regulation 66A in  Regulations 

6.  The  following  regulation is inserted  in Part 3 of the  Regulations after regulation 66: 

"Removal of tonnage  limitation 

66A. The holder of a  certificate  limited to a certain  tonnage who desires  the  removal 
of that  limitation  shall  have  completed- 

(a) the qualifyrng service required  for  each  certificate  leading up to the certificate 
desired;  and 

(b) an assessment at level 3.". 


